Na één of meerdere zwangerschappen of tijdens en na de menopauze kan de huid van de vagina aan elasticiteit verliezen, waardoor vaginale verslapping kan ontstaan. Dit noemen we ook wel vaginale laxiteit. Hoe komt dat en wat valt eraan te doen?

Hoe ontstaat vaginale verslapping?

Vaginale verslapping ontstaat door een verlies aan vaginale elasticiteit. Dat kan tot klachten leiden zoals een verminderd gevoel bij het vrijen en minder seksueel genot. Ook kan vaginale verslapping leiden tot ongewenst urineverlies.

Vaginale verslapping kan onder andere ontstaan tijdens een natuurlijke bevalling. Het huidweefsel van de vaginale zone wordt elastischer als het kindje het geboortekanaal passeert. Het kan zo zijn dat dit weefsel na de bevalling niet meer voldoende samentrekt, waardoor vaginale verslapping ontstaat.

Ook kan vaginale verslapping ontstaan ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces. Tijdens dit proces zal een vermindering van de spierspanning en een afbraak van het collageen zorgen voor een verlies aan elasticiteit.

Tijdens de menopauze maken de eierstokken minder oestrogenen aan, waardoor de vaginale wand dunner wordt en minder elastisch (vaginale atrofie). Dit kan onder andere zorgen voor vaginale verslapping, maar ook voor ongewenst urineverlies.

Een behandeling met de Diva Tight laser biedt een uitkomst voor vaginale verslapping!

De Diva Tight laser is een niet-invasieve en niet hormonale behandeling voor vaginale klachten. Voor vaginale verstrakking wordt de laserbehandeling inwendig vaginaal uitgevoerd. Voor verjonging van de schaamlippen kan de laserbehandeling ook uitwendig uitgevoerd worden.  De lasers stimuleren de collageenproductie van de vaginawand en het bindweefsel. De nieuwe collageen- aanmaak zorgt voor een versteviging en verbetering van de structuur van de vaginawand, en een normale vaginale elasticiteit.

De behandeling van vaginale verslapping met de Diva Tight laser

Voorafgaand aan de behandeling heeft u eerst een consult met een vrouwelijke huidtherapeut. Daarna volgt een gesprek en onderzoek met de vrouwelijke arts. De arts zal dieper ingaan op jouw vaginale klachten door middel van een vragenlijst en een vaginaal onderzoek. Daarna zal de behandeling worden uitgevoerd. Bij een inwendige behandeling zal er geen verdoving plaatsvinden, deze behandeling is pijnloos. Indien u ook de schaamlippen wil laten behandelen voor verjonging van de schaamlippen, zal een huidverdovende zalf worden aangebracht. De behandeling wordt in privacy uitgevoerd en duurt slechts 5-10 minuten. De meeste vrouwen hebben 1-3 behandelingen nodig met een tussenpauze van 6 weken. Daarna volstaat één behandeling per jaar.

 

Heeft u interesse in een Diva Tight behandeling?

Bij Huid & Laser Utrecht zijn veel vrouwen al positief behandeld met de Diva Tight laser. Wilt u meer informatie? Dan bent u van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. U kunt een afspraak maken op onze website www.huid-en-laser-utrecht.nl of via info@huid-en-laser-utrecht.nl. Wij helpen u graag verder!