Heeft u last van vaginale droogheid? Meer dan de helft van de vrouwen kent het probleem. Vaginale droogheid kan een vervelend probleem zijn. Het kan zorgen voor een branderig gevoel en pijn, vooral tijdens vrijen.

Oorzaken van vaginale droogheid

Vaginale droogheid ontstaat door een verminderde aanmaak van vaginaal vocht. Normaal maken cellen in je vagina en baarmoedermond vaginaal vocht aan, zodat de vagina beschermd is tegen infecties en bacteriën van buitenaf. De vagina is hierdoor altijd een beetje vochtig. Tijdens de overgang maken de eierstokken minder oestrogeen aan. Hierdoor kan vaginale droogheid ontstaan.

Vaginale droogheid ontstaan niet alleen tijdens de menopauze

Vaginale droogheid hoeft niet alleen tijdens de overgang te ontstaan. Ook jongere vrouwen kunnen last krijgen van vaginale droogheid. Van alle vrouwen boven de 18 jaar heeft 1 op de drie vrouwen weleens last van vaginale droogheid. Een zwangerschap en borstvoeding geven, het gebruik van medicijnen, stress, anticonceptiemiddelen, alcohol en nicotine kunnen de aanmaak van vaginale afscheiding beïnvloeden.

Gevolgen en klachten van vaginale droogheid

Door vaginale droogheid kunnen de weefsels in de vagina geïrriteerd raken, waardoor een branderig gevoel en pijn kan ontstaan, vooral tijdens vrijen. Ook kan een droge vagina zorgen voor rode, schrale of gezwollen schaamlippen. Door een verminderde aanmaak van vaginaal vocht verandert het milieu in de vagina, waardoor infecties sneller kunnen ontstaan. Schimmelinfecties of een blaasontsteking kunnen vaker voorkomen.

Er is een oplossing; de Diva Tight laser!

Bij Huid & Laser Utrecht worden vaginale klachten zoals droogheid behandeld met de Diva Tight laser. De Diva Tight laser is de nieuwste innovatie op het gebied van vaginale lasers. De Diva Tight laser heeft een unieke combinatie van 2 lasers in 1. De laserbehandeling zorgt voor een verhoogdde collageenproductie van de vaginawand. Hierdoor wordt de vaginale wand vernieuwd en de doorbloeding en de hydratie verbeterd, waardoor vaginale droogheid wordt verminderd. Hierdoor zullen ook steeds terugkerende infecties minder voorkomen.

Naast het verhelpen van vaginale droogheid zorgt de Diva Tight laser ook voor een versteviging vaginawand en een normale vaginale elasticiteit. Deze verstrakking zorgt voor het verhelpen van klachten zoals stress- en inspanningscontinentie en vaginale verstrakking.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling heeft u eerst een consult met een vrouwelijke huidtherapeut. Daarna volgt een gesprek en onderzoek met de vrouwelijke arts. De arts zal dieper ingaan op jouw vaginale klachten door middel van een vragenlijst en een vaginaal onderzoek. Daarna zal de behandeling worden uitgevoerd. Bij een inwendige behandeling zal er geen verdoving plaatsvinden, deze behandeling is pijnloos. Indien u ook de schaamlippen wil laten behandelen voor verjonging van de schaamlippen, zal een huidverdovende zalf worden aangebracht. De behandeling wordt in privacy uitgevoerd en duurt slechts 5-10 minuten. De meeste vrouwen hebben 1-3 behandelingen nodig met een tussenpauze van 6 weken. Daarna volstaat één behandeling per jaar.

Heeft u interesse?

Bij Huid & Laser Utrecht zijn veel vrouwen al positief behandeld met de Diva Tight laser. Wilt u meer informatie? Dan bent u van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. U kunt een afspraak maken op onze website www.huid-en-laser-utrecht.nl of via info@huid-en-laser-utrecht.nl. Wij helpen u graag verder!