stress-incontinentie-vaginale-klachten-behanden

 

 

 

Stressincontinentie of inspanningsincontinentie is een licht vorm van urineverlies bij lichamelijke activiteiten zoals . Er wordt geschat dat één op de vijf vrouwen boven de 40 jaar hier last van hebben. Stress- of inspanningscontinentie kan veroorzaakt worden door spierverslapping, maar er kan ook sprake zijn van huid- of bindweefselverslapping van het steunweefsel dat over de spier heen ligt rond de urine uitgang. Door de Diva Tight laserbehandeling verstrakt het weefsel van de vaginawand.  Dit voorkomt ongewenst urineverlies.

Behandeling van stressincontinentie

Bij de kliniek Huid & Laser Utrecht worden veel vrouwen met succes behandeld met de Diva Tight laser tegen stressincontinentie. Veel van deze vrouwen hebben al jarenlang bekkenbodemspier trainingen gehad, maar dit blijkt niet altijd te helpen. Urineverlies komt namelijk niet altijd door spierverslapping, maar kan ook veroorzaakt worden door huid- en bindweefselverslapping. Hierbij is het steunweefsel dat om de spier van de urine-uitgang ligt verslapt. Diva Tightlaser zorgt ervoor dat dit bindweefsel wordt verstrakt door de collageenproductie te stimuleren. Dit zorgt voor versteviging en verstrakking van het weefsel. Klachten zoals stressincontinentie worden hierbij verholpen.

Behandeling van vaginale atrofie

Na de menopauze neemt de productie van oestrogenen hormonen sterkt af. Hierdoor kan vaginale atrofie ontstaan, wat klachten kan veroorzaken zoals droogheid, pijn bij vrijen, een branderig gevoel, infecties zoals een blaasontsteking of een schimmelinfectie. Naast stressincontinentie kan met de Diva Tight laser ook andere klachten die ontstaan ten gevolge van vaginale atrofie behandeld worden. De Diva laser bevordert de conditie van het slijmvlies, verbeterd de doorbloeding en de pH-waarde van de huid. Klachten zoals droogheid en daardoor pijn bij vrijen worden hiermee verholpen. Het verbeteren van de pH-waarde zorgt er ook voor dat er minder kans is op infecties en een branderig gevoel.

Wat is het verschil met andere vaginale lasers?

Wat de Diva Tight laser zo uniek en zeer effectief maakt is de combinatie van 2 lasers in 1 puls. Er wordt gebruik gemaakt van de fractional Erbium-Glass en de Co2 laser. Beide zijn zeer effectief voor versteviging van bindweefsel en de stimulatie van collageenproductie. De behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA). Ook is het positieve effect van deze behandeling  in meerdere wetenschappelijke publicaties aangetoond! 

Behandeling bij Huid & Laser Utrecht

De vriendelijke en kundige huidtherapeuten en artsen van Huid & Laser Utrecht helpen u graag van uw stressincontinentie af. Ze nemen rustig de tijd om u alles uit te leggen, zodat u precies weet wat de behandeling in houdt. Neem nu contact op met Huid & Laser Utrecht. U kunt ze bereiken onder 030-75 102 69. Consulten zijn gratis en vrijblijvend!